Робин Купър – THE GLEN GRANT Глобален Бранд Амбасадър и носител на титлата Keeper of the Quaich*, и домакините от Максиъм България представиха на ексклузивна дегустация подбрани уиски вкусове от дестилерията THE GLEN GRANT.
Български уиски почитатели се насладиха на незабравимо преживяване и се докоснаха до „сърцето“ на THE GLEN GRANT – „Елегантност, вдъхновена от природата“.
Събитието се проведе в галерия Виваком Арт Хол, пренасяща в наши дни блясъка на епохата, през която сградата е била издигната. Модерното и традиционното, вплетени и вдъхновени от природата, осигуриха изискана атмосфера. Феерия от светлини, аромати и музикални звуци, пренесоха гостите в Шотландия и в дестилерията THE GLEN GRANT.
Коктейлът АРБОРАЛИС Олд фешън посрещаше гостите на специален бар, декориран с естествена зеленина като част от градините на дестилерията THE GLEN GRANT.

Стилът и изтънчеността на марката витаеха във въздуха с тъмнозелени и златни елементи. Иновативен и внушителен дизайнерски постамент очароваше присъстващите с елегантност.
С внимание към вкусовите детайли, всяка една от дегустираните вариации се допълваше от гурме меню, включващо THE GLEN GRANT уиски, деликатно ферментирали ръж и пшеница и ядливи цветя, поднесени на естествени каменни подложки.

След дебюта си преди една година, в залата беше изложено и отлежалото 60 години произведение на уиски изкуството – Dennis Malcolm 60th Anniversary Edition Aged 60 Years. То е посветено на Сър Денис Малкълм – Мастър дистилърът с най-дългогодишен стаж в историята на шотландската напитка и носител на Ордена на Британската Империя OBE**.


Скъпоценната течност е бутилирана само в 360 декантера за цял свят от една единствена бъчва, затворена за отлежаване на 24 октомври през далечната 1960 година.
„Всички съставки и елемнти в производството на уиски са много важни – ечемика, водата, бъчвите, дестилацията, но най- важни са хората, които им се наслаждават с удоволствие и в компанията на съмишленици и приятели“ – завърши своята вълнуваща презентация Робин Купър.
Преживяването с уникалните вкусове на едномалцовото шотландско уиски THE GLEN GRANT завърши с личен подарък за всеки гост – THE GLEN GRANT Quaich.
Настоящата GLEN GRANT уиски серия на българския пазар включва палитра от пет едномалцови предложения: МЕЙДЖЪР РИЗЪРВ, наскоро представеният АРБОРАЛИС и едноименните THE GLEN GRANT 10-, 12- и 18-годишни версии.
THE GLEN GRANT създават превъзходното Single Malt Scotch Whisky повече от 180 години. Дестилерията е част от най-продуктивния шотландски регион Спейсайд. Намира се в непосредствена близост до град Ротес и е единствената измежду четирите действащи в околността, която има център за посетители.

*kweɪx – куейх, специална традиционна шотландска уиски плитка чаша с две дръжки
**OBE – Officer of the Most Excellent Order of the British Empire