Годината е 1912. Едва две години преди началото на Първата световна война. Жорж Монин е едва 19-годишен младеж от Франция, който твърдо решава, че възрастта не е порок, поради което никога не е твърде рано да тръгнеш в преследване на мечтата си. Наемайки кон и карета, Жорж Монин започва да обикаля Франция, продавайки брандираните си вина и спиртни напитки. Още от самото начало, Монин избира слогана “Страст за качеството”, а дори и до днес компанията, носеща неговото име, не смее да избяга от тези толкова силни думи.

 

Още през същата година Жорж Монин основава своята компания, която през 2012 година отбеляза впечатляващ 100-годишен юбилей. Днес брандът Monin е синоним на безупречно качество, предлагайки някои от най-добрите ликьори и сиропи, които можете да намерите на пазара. Тук няма място за скромност, защото нека си го кажем направо - на този свят не съществува скромен французин.

 

В днешно време Monin ни глезят с множество различни продукти на пазара, продължавайки твърдо да следват слогана на своя основател - “Страст за качеството”.

monin-colorful

Сиропът с вкус на манго ни изглежда превъзходен избор за идващото лято, докато сиропът с привкус на канела сме “резервирали” за тихите вечери на любимата тераса, обогатени от добри приятели и тиха приятна музика. Френската компания е усъвършенствала и уменията си в производството на плодови пюрета, като с драго сърце можем да ви посъветваме да подчините сетивата си на пюрето с вкус на кокос или да играете на сигурно, залагайки на винаги актуалните малини, правещи от това плодово пюре вашия нов най-добър приятел.

 

Както вече посочихме, перфектните и изпипани до последния детайл ликьори също заемат съществена част от вкусовото портфолио на Monin. Съветваме ви смело да докоснете двете крайности с малко сладко-горчивo, от което ще ви се получи перфектната Маргарита или Дайкири. Междувременно, приятелски ви намигаме с ликьора от бяла мента, оставяйки на въображението ви всичко онова, което бихте могли да сторите с него. Сега е моментът да се развихрите, отдавайки се на новите идеи.

 

Искате ли да ви споделим нещо интересно? Може би не знаехте, но освен всичко друго, Monin държат тайната и за перфектното фрапе. Можете да им се доверите и да опитате от тяхната класическа смес, а можете и дръзко да посегнете към винаги печелившата комбинация от шоколад и сметана.

monin-chocco-cream

Последно, но не на последно място, завършете своя алкохолен шедьовър с топинг с вкус на лешник, макар и топингът с карамел също да ни кара светкавично да наострим уши.

 

Отлично знаем, че не всички обичат французите, защото нека си го кажем направо - тези ексцентрични хора могат да бъдат наистина особени. Никой в историята обаче не е могъл да обвини френската нация в липса на усет, що се отнася до най-важното във хранителната и алкохолната индустия - негово величество вкуса. Monin не прави изключение от това правило, а над 100-годишната история на този бранд е достатъчно силен атестат за това.