Слоганът на Underberg гласи следното: “Underberg, не може да се опише… той трябва да се опита”. В други случаи, вероятно бихме казали, че криейтив отделът на немския бранд не се е постарал особено много, що се отнася до творението му. Чували сме къде-къде по-оригинални слогани, но често представляващи празни думи без покритие, макар и звучащи красиво. Там е работата при Underberg - слоганът на този ликьор не е най-великият на света като хрумване, но напълно отговаря на истината.

Би ни отнело твърде много време, за да ви опишем Underberg, но нека опитаме да го направим в няколко думи. Тази малка и симпатична бутилчица от 20 мл., увита в сламена хартия, крие толкова много магия, че в случая размерът определено няма значение.

Underberg е ликьор, който не само ще погали сетивата ви с аромата си и ще ви хвърли в блажено състояние на пълен релакс, но и ще стимулира храносмилателните процеси в тялото, което е може би най-ценното му качество. Ликьорът представлява напълно естествена билкова горчивка, съдържаща, не е правописна грешка, повече от 400 билки, селектирани от повече от 40 различни държави.

Не се шегуваме, наистина не е правописна грешка, а самата истина.

Освен въпросните над 400 билки, 20-те милилитра на Underberg крият в себе си и естествен витамин B1, за който отдавна е установено, че спомага за процесите на енергийния метаболизъм на тялото. С други думи, повече Underberg, повече енергия.

Преди да си помислите, че Underberg е някакъв вид скорошно творение на модерните технологии в производството на напитки, нека ви кажем следното: историята на Underberg датира от цели 160 години. Това, от своя страна, ни изпълва с още повече страхопочитание към тези малки на количество, но грамадни на свойства 20 милилитра в симпатичната, увита в сламена хартия бутилка.

underberg

Може би звучи като история от евтин исторически-крими роман, но рецептата на Underberg действително е толкова тайна, че се е предавала от поколение на поколение от членовете на семейството, което “култивира” напитката. И забележете - рецептата може да се предава само устно, поради което никога досега не е била написвана на какъвто и да е хартиен носител. Нито е била качвана на “облака”, ако трябва да се изразяваме в по-съвременни форми на речта. Ликьорът е кръстен на своя създател Хуберт Ундерберг I, който определено си гарантира безсмъртие с това си творение.

Има и други интересни детайли около създаването на Underberg. Ние, непросветените, никога няма да научим точната му формула, но знаем, че някои от билките, които се използват за направата на ликьора, се откъсват буквално непосредствено преди приготвянето му. На това му се казва съспенс. Във всичко това обаче има силно заложена логика, защото по този начин най-оптимално се извличат определени активни вещества от билката, спомагащи за по-висока ефективност и по-силно изразени вкус и аромат.

Underberg можете да си закупите тук, като това със сигурност би било най-доброто ви решение за деня. Само ще ви оставим един съвет за финал - самите производители препоръчват бутилката от 20 мл. да се изпие наведнъж. Иначе казано, давайте на екс.