Кой би могъл да устои на примамливо парче висококачествен шоколад, който докосва всички сетива?

В търсене на неустоимия шоколадов вкус, ще се пренесем в някои от страните, предлагащи най-хубавия шоколад в света:

choco-tiles

1. Белгия

Знаете ли, че наричат Брюксел „световната столица на шоколада“? Ако сте опитвали белгийски шоколад, вероятно ще се съгласите с това твърдение.

beyound-time-hazelnut-crunch

Историята на белгийския шоколад започва с изобретяването на пралината (шоколадов бонбон с различни видове пълнеж). Статистиките твърдят, че Белгия произвежда повече от 172,00 тона шоколад на година, докато в страната има повече от 2,000 магазина за шоколад.

Иска ви се да дегустирате истински белгийски шоколад? Посетете белгийския музей на шоколада. Или пък опитайте оригиналните белгийски пралини, които предлагаме. Луксозният шоколад Beyond Time Belgian с лешников крънч, например, определено не е за изпускане.

 

 

2. Швейцария

Ако наистина обичате шоколада, вероятно планирате пътешествие (я) до Швейцария. Отделете време на Цюрих, където можете да посетите фабриките на популярни шоколадови марки като Линдт.

А знаете ли, че пътешествието ви може да стане наистина незабравимо, ако се качите на „Шоколадовия влак“? Потеглящ от разположения на Женевското езеро град Монтрьо̀ и водещ към шоколадовата фабрика Cailler-Nestlé в Брок, маршрутът предлага красиви гледки и много шоколадови удоволствия.

swiss

 

3. Италия

Италия примамва с уникалната си кухня – от пици и джелато до несравними шоколадови удоволствия.

Нека ви разкажем за италианката Тереза Маяни и нейната любов към шоколада.

Следвайки неугасващата си страст към добрия шоколад, Маяни отваря магазинче за шоколад близо до Базиликата „Сан Петронио“ в Болоня през далечната 1796 г. Тогава шоколадът бил консумиран под формата на напитка и то само от тези, които могли да си го позволят. Шоколадът на Маяни бил толкова добър, че събрал цяла общност около себе си. Шоколадовата работилница на италианката се превърнала в предпочитано място за срещи на висшата прослойка местно общество.

Искате да се пренесете в Италия и да се насладите на завладяващия вкус на шоколада на Тереза Маяни? Ще съжалявате, ако не опитате специалната серия шоколадови яйца

 

Живейте, яжте хубав шоколад и се наслаждавайте на всеки момент! Може би това е всичко, от което се нуждаете, за да сте щастливи.