Уискито е една от най- популярните алкохолни напитки в света. Марките на пазара са многобройни и предлагат различни вкусови усещания, така че да задоволят каприза и на най- претенциозния клиент. Кое уиски ще остави най-трайно впечатление на онзи, който го консумира – ирландското, шотландското или американското, зависи разбира се от личните предпочитания. И макар за направата на  кехлибарената класика да се ползват съвсем прости суровини – вода и ечемик, удоволствието от глътка качествено уиски е присъщо на ценителите му.

 

Откъде води своето начало The Singleton of Dufftown? 

Dufftown датира от 1896г., когато е преобразувана от мелница в дестилерия. Намира се в областта Спейсайд, Шотландия. Вкусът на The Singleton of Dufftown е мек и запомнящ се, гладък и с плодови есенции.

singleton-talfire

 

Какво по-хубаво от налично разнообразие?

Макар и от една дестилерия, всеки продукт има капацитета да бъде уникален и напомнящ за вкуса си по собствен начинThe Singleton of Dufftown Malt Master’s Selection е едно от новите предложения на бранда, чийто характеристики са като мост между съвременното и автентичното. Демонстрира крачката към покоряване на нови хоризонти, но също така се запазват вкусът, традициите и стилът на миналото. Производителите затварят симбиозата между медени нотки и свежа круша в бутилка, в духа на 19 век, формата, на която наподобява джобните шишета фласки от синьо стъкло.

Друго предложение, което отново оставя типичния плодов вкус, е The Singleton Of Dufftown Tailfire. Тук се забелязва плътния вкус на плодов конфитюр и сливови кори. Ароматите са подобни, сливайки в себе си детайли от червена узряла ябълка, ягодова дъвка, задушени сливи и сладко от малини. Ако трябва да обобщим, този продукт очарова под формата на плодов взрив.

Всяко от предложенията на The Singleton of Dufftown притежава своята специфика, която колкото го различава от другите, толкова превръща цялата марка в една технология, базирана на общо минало и залегнали традиции. А какво по-хубаво от това да се докоснете до качество с корени, позволявайки на сетивата си да усетят магията от „водата на живота“?