Ирландската класика е с корени, датиращи от 1829. В градчето Тъламор, производителят Майкъл Молой открива дестилерията Tullamore. Използвайки природните блага на региона – успешно транспортирал по река своите продукти до Дъблин, а оттам и до всички части на Ирландия. След смъртта му, поста заема племенникът му, Дейли, който сменя името на дестилерията в Daily distillery. Няколко години по-късно уиски наследството преминава в ръцете на сина на Дейли, който обаче нямал интерес от поддържането на подобен бизнес. Затова прехвърля тежката задача на дин от служителите си – именно катализаторът на промяната – Даниел Е. Уилямс. Амбициозен, енергичен и отдаден на онова, което върши, младият генерален директор на дестилерията не стои със скръстени ръце. Той разширява производствените помещения, изгражда допълнителни складове и монтира първата електрическа осветителна система в града. Също така отново е направена корекция на името – слагайки своите инициали, Даниел Уилямс преименува дестилерията така, както я познаваме днес – Tulamorev D.E.W.

 

Бленд уискито

В средата на миналия век, правнукът на Даниел Уилямс, се завръща от пътуване до САЩ с изцяло нова идея – създаване на бленд уиски. То се характеризира с по-лек вкус от това, което е дестилирано в меден казан, и така финалният бленд придобива по-универсален характер. И до днес блендираното уиски Tullamore D.E.W Original е класика в жанра и е най-известният продукт, с който фирмата може да се похвали. Наследникът на Уилямс прилага на практика още една своя идея – пресъздаване на древната рецепта на ирландския ликьор Irish Mist.

 

Това, което прави Tullamore D.E.W специален...

Tullamore D.E.W. дължи изключително гладкия си вкус на прецизната тройна дестилация, също така този бленд е съчетание от три вида ирландско уиски, а отлежаването се случва в три типа бъчви – традиционни, екс- бърбън и екс- шери. Ирландската класика се отличава със своя комплексен и сложен характер, а балансираният и дълбок вкус е следствие от всичко това.

 

А защо не и коктейли?

Най-класическият коктейл, който можете да си забъркате се казва Tully & Tonic.

bad-apple-dew Както личи от заглавието Tullamore D.E.W. ще си партнира с тоник. За целта имате нужда от:

- 50ml  Tullamore D.E.W. Original Irish Whiskey

- 150ml Тоник

- Кръгче портокал и много лед

Друго много свежо предложение е Bad Apple D.E.W.  Продуктите, които са ви нужни тук са:

- 50ml Tullamore D.E.W. Original Irish Whiskey

- 1 кубче кафява захар

- 2 резенчета ябълка

- 60ml сайдер от ябълка