Най-обичаната марка шампанско в света (Moët & Chandon) разработи специална празнична колекция, с която да отбележи 150-тата годишнина от създаването на емблематичнатото Moët Impérial.

 
Moët & Chandon: блясък с богати традиции

Знаете ли, че Moët & Chandon съществува повече от 260 години?

Къщата производител на пенливо вино притежава най-много лозя в небезизвестния регион - Шампан. Основана през далечната 1743 г., марката бързо става въплъщение на изкусителен вкус и елегантност.

В края на 18-ти век внукът на Жан-Реми Моет (създателят на Moët & Chandon) успява да сподели магията на искрящата напитка с европейската аристокрация.

Така през 1869 г. се появява символичното за марката шампанско - Moët Impérial. Първоначално наречено Brut Impérial, луксозното вино било посветено на специалните взаимоотношения между Наполеон Бонапарт и Жан Реми-Моет.

 

Празник за сетивата в Moët стил

Moët Impérial празнува 150 години с уникална празнична бутилка,  подобаващо претворена в бляскав, златен ръкав, бродиран със златни листа. Новото лого слага фокуса върху заглавното „I“ в Impérial и го превръща в нов символ, който засвидетелства огромната гордост на Избата в този исторически момент, който трябва да бъде отпразнуван в грандиозния стил, с който е известна Moët & Chandon от 1743 г.

moet-imperial-150

Бляскавата бутилка е пълна с емблематичната пенлива течност, която изкусява с вкуса си, яркия си плодов аромат и елегантна зрялост. Перфектна комбинация, отразяваща богатството и разнообразието на винения район на Шампан. Истинско въплащение на ненатрапчивото надмощие на Pinot Noir, текстурата на Meunier и подсилено от свежестта на Chardonnay.

За да отпразнуваме 150-тата годишнина на емблематичното шампанско през ваканционния сезон, с удоволствие почитаме произхода на Moët Impérial, като възраждаме елегантните традиции от 19-ти век, подобаващо изложени в нашия Imperial Dome.“, казва Наталие Норманд - международен директор, Маркетинг и Комуникации в Moët & Chandon.

 
Неустоими Moët интерпретации

Moët & Chandon изненадва със специално създадения коктейл – „Imperial 1869”. Примамлива рецепта, сервирана в специална чаша и съчетаваща щедрия вкус на символичното шампанско и лекото докосване на цитрусови нотки и агаве. За пълно удоволствие и красота, коктейлът е декориран с нежен френски цвят, напомнящ богатата, но деликатна природа на родното място на Moët Impérial.

 
Къде да намерите специалната колекция на Moët?

Moët & Chandon споделят, че може да намерите специалната им празнична колекция в избрани лоби барове, шикозни хотели и винени магазини. Щастливи сме да сме едни от малкото дистрибутори, които могат да ви предложат специалната бутилка Moët Impérial. Защото нежното докосване на френския чар несъмнено ще придаде специална атмосфера на всеки празник.