A Tale of the Forest

(приказка за гората)

 Уиски с аромат на гора…

Glenmorangie отново ни подканва да влезем в неговия необикновен свят, изпълнен с вкусове и чудеса с новото лимитирано издание, което има завладяваща история и представлява истинска иновация.

Уиски, пропито с аромати и вкусове на натурални горски растения (хвойна, бреза, пирен). Това е постигнато чрез иновативна технология по време на препичането на ечемика заедно с подбрани растения, за да се добавят аромати на мента, евкалипт, бор, ангелика, горчив портокал и леки нюанси на пушек.    

Вдъхновението

Идеята за уискито се ражда след хиляди разходки в гората. Почти всяка сутрин, създателят на уискитата Glenmoragie, д-р Бил Лъмсдън се разхожда в гората близо до дома си и всеки път, той забелязва нещо ново, дали ароматите след нощния дъжд или шумът на листата, всеки път различни.

Завладян от идеята за уиски пропито с  аромати, гледки и звуци от гората, д-р Бил използва старинен метод, за да придаде на ечемика аромат на растения – в този случай хвойна, горски плодове, дърво на бреза и цветове на пирен.

Резултатът е сингъл малц с аромат наподобяващ магичните аромати на гората.

Какъв е на вкус?

Сингъл малц с аромати и вкусове на горски растения с наситеност и дълбочина, напомняща тази гора. Първоначално се разкриват нотки на бор, хвойна и кориандър, в комбинация с нотки на препечен кестен и интригуващи нюанси на пушек.

Вкусът е истинска експлозия с вихрушки от мента, буря от евкалипт, силен полъх от горчив портокал. Всичко това под облаци от ванилия с интригуващи нюанси на ликорис.  Завършекът е дълъг и пищен с нотки на лимон, портокал и меки дъбови нюанси.    

Защо гора?

В гората нашето въображение се освобождава и развихря.

Горите са магически места, където можеш да се потопиш и преживееш чудото на природата.

Всяка гора, където и да се намира по света, има свои собствени, уникални аромати, звуци и гледки. Освен това, разходка в гората е мощно преживяване за всички сетива, достъпно на почти всеки човек.

Чрез нашето уиски Tale of the Forest, ние предлагаме на консуматорите пътешествие на сетивата, за да се свържат с природата, да се насладят на естествените аромати на гората, като я преоткрият в чаша с течно изкушение.

Създателят на нашия етикет: Pomme Chan

  • Родена в Thailand, Pomme Chan се мести в Лондон през 2002 и бързо става известна в целия свят като млад и успешен илюстратор.
  • Тя си е партнирала с известни глобални премиум марки като Diesel, Smeg, Hauwei, Nike, Mercedes Benz
  • Еклектичният и стил черпи вдъхновение от заобикалящата ни среда - природата, абстрактните форми, архитектурата.