Отговорът е: Seedlip!

Всеки от нас е бил изправян пред дилемата какво да пие, когато му се налага да не пие: било защото ще шофира, защото спазва хранителен режим или просто защото така се чувства тази вечер. А коктейлите изглеждат толкова … подканващи! Тогава на помощ идва „нашият герой“ Seedlip – първият безалкохолен дестилат, направен от ароматни билки и подправки, без захар, без алкохол и 100% направен да е перфектната основа за коктейли! Още преди 300 години има писмени данни как в медни казани са правени безалкохолни дестилати на билки, за да се приготвят екстракти, използвани за лечение.

Някъде по същото време в една ферма в Линкълн едно семейство започва да събира семената за следващата си реколта в кошове, които нарича „seedlips”. Няколко века по-късно потомството на същото това семейство Брансън се събужда с главоболие заради един безалкохолен, но сладък коктейл от предната вечер. Бен Брансън намира записки по безалкохолните дестилати и започва да експериментира, използвайки малък меден казан и билки и подправки от градината си. Така любовта към природата, умението в земеделието и желанието да създадат качествен безалкохолен дестилат без захар довеждат до създаването на първия в света безалкохолен дестилат – Seedlip!

Ароматният дестилат съществува в три разновидности:

Grove 42 – с екзотичен вкус на портокал, джинджифил, лимон и лимонена трева.

Spice 94 – с аромат на кардамон, каскарила, кора от лимон и грейпфрут и дъб.

Garden 108 – коктейл с дъх на мента, розмарин, мащерка и прясно окосено сено.

Това, което е започнало като домашен експеримент, днес е част от световна „революция“ – начинът, по който пием, се променя и ние трябва да стоим в крак с тенденциите. Така че, каквато и да е вашата причина, вече можете да кажете „сбогом“ на натуралните сокове и на газираните напитки в бара, а защо не и вкъщи? Вдъхновете се с няколко рецепти със Seedlip като основа:

Spice Espresso MartiNO

50 мл Seedlip Spice 94

50 мл концентрат от колд брю

15 мл захарен сироп (1:1)

Метод: Съставките се разклащат енергично в шейкър с лед за около 10-12 секунди и се прецеждат в предварително охладена чаша тип ‚купе‘. Декорира се със зърна кафе.

Cascara

50 мл Seedlip Grovе 42

20 мл сироп от каскара

Долива се с газирана вода

Метод: Напитката се изгражда във висока чаша, която се пълни предварително с лед. Разбърква се леко преди сервиране и се гарнира с цвят от хибискус.

Thyme

50 мл Seedlip Garden 108

Долива се с тоник (средиземноморски стил)

Метод: Напитката се изгражда във висока чаша, която се пълни предварително с лед. Разбърква се леко преди сервиране и се гарнира със свежа мащерка.