Blanc de Noir, Rosé de Noir и Pinot Noir Heritage  серията Heritage, създадена за 20-годишнината на старта на винения проект на Едоардо Миролио. Историята на винарната в село Еленово, Новозагорско, започва през 1998г с първите насаждения на сорта Пино Ноар. Направени са сериозни проучвания с цел търсене на идеалното място за култивиране на този престижен сорт.

Някои от най-емблематичните вина на Избата са именно от Пино Ноар – пенливите вина по традиционен метод, Пино Ноар Резерва, серията Heritage, която включва бяло, розе и червено.

Във виното откриваме типичната елегантност и финес на сорта, при който уникалното е, че може да се съчетава с различни видове ястия.

Изключително интересно е Blanc de Noir Heritageбялото лице на Пино Ноар. Не се намира лесно, което говори за сериозния опит и умения на енолозите да създадат неповторимо бяло вино от Пино Ноар.  Вино с индивидуален, отличителен характер, в което откриваме комплексна плътност, съчетана с маслени нюанси и хармоничен послевкус.  

През годините ВИ „Едоардо Миролио“ получава множество световни награди за вината си от този сорт, като забележителните през 2021г са:

  • Златен медал и 95т. за Брут Розе ( 100% Пино Ноар) от World Wine Awards 2021 на Decanter – единственото българско вино със златен медал от изданието;
  • Златен медал за Брут ЕМ (80% Пино Ноар и 20%. Шардоне) от 28th Grand International Wine Award MUNDUS VINI 2021;
  • Трофей -  най-добро сухо розе за Rose de Noir Heritage ( 100% Пино Ноар) от Балканския международен винен конкурс и фестивал ( BIWCF) 2021;