Трудно е да отговорим на въпроса, дали Конър МакГрегър е по-добър боец или по-добър бизнесмен. Факт е обаче, че ирландската ММА звезда не спира да използва своя бизнес нюх, а едно от последните му постижения е създаването на собствена линия първокачествено ирландско уиски - Proper No. Twelve.

Разбира се, скептиците биха казали, че в случая МакГрегър използва собствената си слава и харизма, за да осигури добрите продажби на бранда си. Те обаче явно не познават перфекционизма на ирландския боец и болезнената му мания да бъде №1 във всяко едно поприще. Включително и в производството на уиски.

Още при старта на това ново предизвикателство в живота му, Конър МакГрегър успява да се обгради с възможно най-подходящите хора. Ирландецът е наясно колко важен е треньорът в спорта, затова за свой “уиски треньор” той ангажира един от най-добрите в индустрията - бившия мениджър на дестилерията на Bushmills Дейвид Елдър. За “дом” на Proper No. Twelve е избрана най-старата дестилерия в Ирландия, а основното желание на МакГрегър е да улови и пресъздаде уникалния дух на този изключителен народ.

proper-12-bottleРезултатът от усилията на Конър, Дейвид Елдър и всички останали от младото семейство на Proper No. Twelve е уиски, отличаващо се с очарователен ванилов аромат и сладък вкус на овощни градини. Разпознаваемият вкус на Proper No. Twelve е обогатен от финни нотки мед и бял пипер, а финалният почерк е несравнимо усещане на дъб с щрих от карамел.

Спортист от световна величина, Конър МакГрегър е наясно, че нищо не се случва от първия ден или от първия опит. Коствайки им огромни усилия, но с вяра в крайния успех, той и екипът му преминават през грешка след грешка, докато намерят точната формула за Proper No. Twelve. ММА легендата е твърдо убеден, че именно ирландците умеят да дестилират най-доброто уиски на планетата, а една от големите отговорности пред него е да защити реномето на своя народ.

Proper No. Twelve е кръстено на квартала, в който бъдещият шампион на UFC израства от малко момче. Тук славата на МакГрегър бързо си казва думата. Първата партида на Proper No. Twelve е продадена за едва седмица, а новият бранд се превръща в най-следваната алкохолна марка в социалната мрежа Instagram. Самият Конър избира да не стои настрана, а да вземе дейно участие в създаването на Proper No. Twelve. Той участва в ключови процеси, като например дизайна на бутилката и избистрянето на финалния вкус, който да бъде предложен на публиката.

Връзката между Конър МакГрегър и Ирландия е неразрушима, като това е и основната причина, поради която бутилката на Proper No. Twelve е в зелен цвят. В едно от своите интервюта, МакГрегър споделя: “Бутилката на Twelve е зелена. Това казва “ирландско”. Това е, което съм аз и което исках. Някои хора ми казаха, че първата бутилка следва да бъде черна или прозрачна, но не позволих никой да се намеси в собствените ми виждания относно продукта ни.”