Лимитираното издание на Glenmorangie, Tale of Winter ни подканя с коледни аромати и експлозия от ярки и свежи вкусове.

Главен герой на тази зимна приказка отново е д-р Бил Лъмсдън, основният отговорник за създаването на уискитата Glenmorangie.  В един снежен зимен ден, той бил принуден да си остане в къщи и започнал да си мечтае за уиски, което да улови усещането за уюта и топлината от допира до мек и пухкав зимен пуловер, докато всичко навън е затрупано със сняг. Glenmorangie A Tale of Winter, със своите топли „зимни“ аромати е уискито създадено от д-р Бил, което да ви даде това уютно усещане за зимна приказка още от първата глътка. Допълнително отлежало в бурета от подсилено вино марсала от Сицилия, това 13 годишно едномалцово уиски е една експлозия от вкусове на зрели плодове и мед, какао и сладки коледни подправки. Ярките му и свежи вкусове очароват сетивата.

Любим израз на д-р Бил е „Какво ще стане ако…?“. Така той постоянно предизвиква себе си и своя екип да бъдат смели експериментатори и да превръщат в уиски своите вдъхновения. Уискитата Glenmorangie се създават в медни казани високи колкото жираф, за да има повече пространство за разкриване на най-фините и елегантни вкусове и аромати. След това, те отлежават в най-висококачествени дъбови бурета, за да донесат много радост на утвърдените и на новите уиски ценители. Преди няколко години, д-р Бил облякъл най-цветния си и топъл зимен пуловер у дома си в Шотландия, след обилен и прекрасен сняг. И започнал да мечтае … какво ще стане ако улови в чаша уиски радостта от този уютен миг у дома пред камината, докато навън всичко е покрито със сняг?

 С тази мисъл той поставил Glenmorangie отлежало в бурета от бърбън да отлежава допълнително в бурета от подсилено вино Марсала от Сицилия, което се цени заради сладките си плодови вкусове и аромати. Лимитираната серия уиски потапя сетивата в нотки на плодове и мед, които постепенно се превръщат в буря от какао, нарязана червена чушка и карамелизиран бразилски орех. Кулминацията настъпва с продължителен, „като че безкраен“ послевкус на канела, джинджифил и карамфил