Днес публикуваме разказа на производителя на мастика Имане.

Пътешествието ни, в търсене на съвършената анасонова напитка, започна през недалечната 2017г. Двадесетте години богат опит на нашия мастър-блендър, нестихващото ни желание да  съчетаваме традиционни технологии и иновативни похвати, да творим, да експериментираме, да грешим, да се учим, да ставаме по-добри, доведоха до повече от 410 дни и нощи неуморен труд, накрая на който бяхме горди от резултата - перфектната мастика, съчетала в себе си духа и традициите в областта на целия Балкански полуостров!

Така се роди първата българска премиум мастика. Тя трябваше да получи и своето достойно и разпознаваемо име, а какво по-подходящо за това истинско съкровище от вкусове, усещания и спомени от „Имане“? Споделяме с Вас нашата история и процеса, по който създаваме тази магична напитка, но запазихме в семейното ковчеже някои тайни съставки – открийте ги сами, нали затова имането е безценно!

Разходката в процеса на изработка на първата българска премиум мастика Имане започва с нашата авторската рецепта - гаранцията за автентичен и отличим, мек анасонов вкус!

Внимателно подбраното добро грозде, обработено в унисон с българските традиции, ферментирало под строг контрол и непрекъснато наблюдение ни дават стабилната основа над която да градим. Добавяме звездовиден анасон, ароматна канела, кориандър, сочни български смокини и букет от над 15 дъхави билки. Всичко това е внимателно дестилирано в лимитирани партиди и обогатено с чист пчелен мед за мекота и класа.

За да запазим всички вкусове запечатваме всяка бутилка ръчно със специален син восък.

Важно е да споменем, че Имане се консумира на стайна температура с бучка лед и малко студена вода, така напитката ще разтвори своите аромати и ще разкаже приказка за дъхавите поля, ароматната гора и спокойното море.

След тази кратка разходка ви предлагаме да опитате първата българска премиум мастика Имане, вярваме, че ще ви хареса!