За пореден път дестилерията Arran реши да отдаде почит на феновете си в България. Специално за нашия пазар беше създадена малка партида уиски на име The Tightrope. Наименованието идва от факта, че е намерен перфектният баланс между бъчвите от бърбън и шери, в които отлежава това уиски. И двете бъчви са първо пълнене, а алкохолното съдържание е 46%, което е предпоставка за един много интензивен и приятен профил.

Има няколко неща, които правят това уиски наистина ценно. За първи път Arran поставят втори допълнителен етикет под основния. За първи път пускат Small Batch за България. В селектирането на бъчвите са участвали и специалисти от България, така че наистина в бутилката има затворен български дух.

За вкусовите качества може да се изпише много. Характерът е определено класически с подчертани сладки нотки. На носа и на небцето се усещат пчелен мед и восък съчетани с много тропически плодове. Сладостта се усеща и през носа и през небцето, но в никакъв случай не е доминираща и натрапчива. По- скоро се усеща отколкото реално да присъства. Единадесетте години отлежаване са дали своето и няма дори далечен намек за млад и остър спирт. Добре заоблено е и минава лесно през гърлото въпреки малко по- високия си процент. Традиционно за марката оцветяването и студената филтрация не са приложени. Истинско щастие е, че тази партида е за нашата страна и ще можем да и се насладим.

Цената е съвсем разумна на фона на това, което предлагат от Arran. Ще ви подържим още малко в неведение, но ще отбележим, че за всеобщо учудване тя е двуцифрена. Въпреки това ние от DrinkLink и официалния вносител на Arran за България сме ви приготвили една изненадa така, че ще получите максимално много за парите си.

 

Продажбите ще стартират в края на тази седмица по класическа схема за предварителни продажби. Всеки от вас, който желае да закупи една или няколко бутилки трябва да направи поръчка през сайта ни, да плати с карта или по- банков път и да бъде достатъчно търпелив. Тези които изберат наложен платеж ще получат фактура и касова бележка, която ще платят на куриера. Поръчки без плащане няма да се приемат за валидни и няма да получат достъп до допълнителната изненада, нито ще им бъде изпратено заявеното количество. Ще изпратим поръчаните бутилки през седмицата започващата на 11 Април.