В летния сезон всеки от нас изпитва неутолимото желание да се разхлади и да избяга за малко от нетърпимата жега. Да, леденият душ съществува като вариант, но защо да не поглезите и вкусовите си рецептори с нещо различно, което може би досега не сте пробвали?

its-pimms-oclock

Време е за PIMM'S...

Свикнали сме да приемаме коктейлите като напитки, които предпочитаме само докато се мажем с плажно масло, и в ума на всеки  изникват определени миксове, стандартно избирани по това време на годината. Няма значение дали са твърде претенциозни, изискващи много продукти, за да постигнат желания вкус, или съвсем прости – представата за известни коктейли е ясно очертана, но PIMM’S No.1 е тук, за да изгради собствена концепция.

 

А какво е PIMM'S No.1?

PIMM’S No.1 е ликьор на основата на сух джин. Може да се консумира съчетан  с цитрусови плодове, мента, тънко нарязани парченца краставица и много любов. Плътният сладък вкус в унисон с киселеещия оттенък от лимоните е в състояние да разкрие нови хоризонти за нестихващия интерес към различните нюанси. Миксирането със шампанско също е в списъка от сполучливи колаборации. В този случай е изключително подходящо да добавите ягоди или карамелизирани портокали и леденото ви приключение  гарантира да бъде зашеметяващо.

 

Напитката е извънредно популярна в Англия. Основно питие, сервирано на Уимбълдън и на известни фестове. Също така е неизменна част от британските и американските поло мачове. Накратко, вкус с традиции, доказал се във времето със своето качество. Класика в света на коктейлите.

 

За да се насладите максимално на вкуса на PIMM’S No.1 ви предлагаме следната рецепта за коктейл, която не е никак трудна:

pimms-serveДобавете в чаша:

- 50 мл. PIMM’S No.1

- 150 мл. лимонада

- пресни листа от мента

- нарязани парченца ягоди и краставици

- кръгче портокал

Охладете напитката с лед. След това разбъркайте. Ако обичате и по-нестандартни подправки, винаги може да добавите и тях. Такива са  например черния пипер и розмарина, гарнирани с пресни малини, кайсии или дори череши.